2 konzerve ribe s povrćem, 30 dag riže
Skuhati rižu, procijediti je, ohladiti i izmiješati sa sadržajem konzerve.
2 konzerve tuna fileta u biljnom ulju, 40 dag špageta, 2 režnja bijelog luka, 1 žlica koncentrata rajčice, ružmarin, peršinovo lišće, sol, papar.
Luk i peršin oprati i nasjeckati. Lišće ružmarina izmrviti. Tunjevinu narezati na komadiće, a ulje sačuvati. Špagete skuhati i paziti da se ne prekuhaju. Kuhane špagete dobro ocijediti. U prikladnoj posudi na ulju od tunjevine popržiti nasjeckani luk. Dodati koncentrat rajčice, posoliti i popapriti, začiniti peršinom i dodati malo ružmarina. Lagano kuhati dok se umak ne zgusne, a tada umiješati narezanu tunjevinu. Tim umakom preliti kuhanu tjesteninu. Poslužite s ribanim sirom.
2 konzerve tune s povrćem, 250 g tjestenine (špageti), 1 režanj bijelog luka, malo peršina, oguljene rajčice iz konzerve, sol, 1 žličica maslinovog ulja, 1 žličica suncokretovog ulja,1 žličica meda.
Za vrijeme kuhanja tjestenine, na ulju popržiti češnjak i peršin. Dodati oguljene rajčice i sadržaj konzerve. Posoliti po želji, maknuti s vatre i umiješati med. Kuhanu tjesteninu ocijediti i preliti s pripremljenim umakom te poslužiti.
2 konzerve skuše a la provencale, 30 dag riže.
Skuhati rižu, procijediti je, ohladiti i izmiješati sa sadržajem konzerve.
2 konzerve skuše piknik, 250 g tjestenine (špageti), 1 češanj bijelog luka, malo peršina, 2 oguljene rajčice iz konzerve, sol, 1 žličica maslinovog ulja, 1 žličica suncokretovog ulja, 1 žličica meda.
Za vrijeme kuhanja tjestenine, na ulju popržiti češnjak i peršin. Dodati oguljene rajčice i sadržaj konzervi. Posoliti po ukusu, maknuti s vatre i umiješati med. Kuhanu tjesteninu ocijediti i preliti s pripremljenim umakom te poslužiti.
1 konzerva skuša fileta u biljnom ulju, 6 jaja, 5 dag maslaca, sol, papar, 1 žlica limunova soka, nekoliko listova salate, masline za ukras.
Otvoriti konzervu i staviti skušu da se ocijedi. Tvrdo skuhati jaja, odrezati im oba vrha da stoje, pa odozdo žlicom izdubiti žumanjak. Zdrobiti žutanjke u dubljoj zdjelici, dodati otopljeni maslac i usitnjenu skušu. Miješati dok se ne dobije glatka smjesa, dodati malo limunova soka po želji.
Tom smjesom napuniti jaja, ukrasiti ih maslinama i poslagati na listove salate.
2 konzerve oslić à la bakalar, 600 g krumpira, 4 režnja češnjaka, peršin, 0,5 dl maslinovog (ili sjemenovog ulja), papar,1 žličica Vegete, sol.
Sadržaj kutija oslić a’ la bakalara pomiješati s kuhanim krumpirom, zdrobljenim češnjakom, isjeckanim peršinom, uljem, paprom, Vegetom i soli. Smjesu je potrebno dobro miješati i nakon toga servirati.
1 konzerva oslić à la bakalar, 2 šalice kuhane riže, 2 jaja, 1/2 glavice sitno isječenog crvenog luka, sol, papar, 1/2 žličice karija u prahu, ulje za prženje.
Staviti rižu u duboku zdjelu. Dodati usitnjeni oslić, jaja, luk i začine i sve dobro izmiješati. Od ove smjese praviti okrugle ili duguljaste krokete, spuštati ih u zagrijano ulje i pržiti sa svih strana da ravnomjerno porumene.