Potrebno je (za 2-3 osobe):
1 konzerva sardine s feferonom, 125 g brašna, 50 g maslaca, 1 jaje, sol, 2 do 3 žlice kiselog vrhnja, 1 žlica sitno isjeckanog peršina, 1 žlica mlijeka, 1 limun isječen na kriške, 1 kitica peršina, 1 cijela rajčica.
Priprema:
Od brašna, maslaca, 1 bjelanjka, soli i kiselog vrhnja zamijesiti tijesto, izraditi ga dobro na dasci i ostaviti da se odmara 1 sat. Odležano tijesto rastanjiti valjkom i isjeći na pravokutnike veličine 10 x 12 cm. Na svaki pravokutnik staviti po 1 sardinu iz kutije i malo isjeckanog peršina, preklopiti tijesto i pritisnuti rubove. Ovako pripremljene jastučiće premazati žumanjkom razmućenim s mlijekom i poredati ih u namazan lim za pečenje. Staviti u dobro zagrijanu pećnicu (250°C) i peći dok ne porumene. Gotove jastučiće izvaditi u zdjelu, ukrasiti kriškama i feferonom iz kutije, peršinom i 1 cijelom rajčicom i odmah poslužiti.