Sardine u tijestu (s feferonima)


Potrebno je:

2 konzerve sardina s feferonom,125 g brašna, 50 g maslaca, 1 jaje, sol, 2 do 3 žlice kiselog vrhnja, 1 žlica sitno sjeckanog peršina, 1 žlica mlijeka, 1 limun isječen na kriške, 1 kitica peršina,1 cijela rajčica.

Priprema:

Od brašna, maslaca, 1 bjelanjka, soli i kiselog vrhnja zamijesiti tijesto, izraditi ga dobro na dasci i ostaviti da se odmara jedan sat.

Odležano tijesto rastanjiti valjkom i isjeći na pravokutnike veličine 10 x 12 cm. Na svaki pravokutnik staviti po 1 sardinu iz kutije i malo sjeckanog peršina, preklopiti tijesto i pritisnuti rubove. Ovako pripremljene jastučiće premazati žumanjkom razmućenim s mlijekom i poredati ih u namazan lim za pečenje. Staviti u dobro zagrijanu pećnicu (250°C) i peći dok ne porumene.

Gotove jastučiće izvaditi u zdjelu, ukrasiti kriškama limuna i feferonom iz kutije, peršinom i jednom cijelom rajčicom i odmah poslužiti.